schopple

Hej hej :)

Livet är allt underligt. Vet man ens ifall det är nåt konkret eller abstrakt? Om man tänker på det lite snabbt så är det abstakt, men egentligen borde det juh kunna räknas som konkret också, om man orkar tänka i dom banorna. Men det gör jag inte för tillfället. Höhö ^^ (aa)

Jag har bestämt mig. Jag ska skriva en bok. Asså dom som känner mig vet ju att jag har börjat på äkligt många böcker men aldrig avslutat dom. Anyway, eftersom min klass håller på att läsa en bok på svenskan av jonas gardell så fick jag lite inspiration  och vill nog köra lite samma stuk so mhonom. Så det blir lite självbiografi av det hela. Men vi får väl se hur det lir i slutändan av det hela ;) 
anyway, nu pallar jag inte skriva mera, så 
later <33

Äntliigen frisk igen !

Vissa av er vet att jag har varit sängliggande denna vecka med en fruktansvärt halsvirus :( men som tur är så är det över och ikväll blir det kalas :) jag och pelle ska iväg på estraden på inspark :P

Eftersom jag är väldigt frågvis utav mig så kom jag juh på en fråga som jkag ställade till min Naturkuskapslärare; hur länge lever ett plankton? :) och såklart visste han inte, så för att stilla min undran så sökte jag på wikipedia , inget svar. faktist var det inte en sida på hela internet som hade svaret på hur lång lvslängd en plankton har. Så jag började fråga alla smarta människor jag känner om dom visste , men ack, så smarta var inte dom heller. Så då sökte jag lite på google, och kom in på Tjärnös Marinbiologiska Labratoriums hemsida, hittade nån doktors email adress och skickade helt enkelt vidare frågan till honom. Såklart trodde jag att jag skulle få något automatiskt skickat svar om att han inte andvände mailen/var borta på forskning under de närmsta 7 mån/annat skit. Men kolla in vad jag fick för svar !


"Hej Alexandra
Det är inte så konstigt att du har svårt att få svar på din fråga. Plankton är ett samlingsnamn på djur och växter som svävar fritt i vattnet. Storleken spänner från bråkdelar av millimeter (nanoplankton = en sorts växter) till flera hundra kilo (Klumpfisken) Planktonindividens egen rörelseförmåga är som regel mycket begränsad (försumbar) i förhållande till hastigheten (strömhastigheten)  hos vattenmassan ("vattenpaketet") som planktonidividen/kolonin befinner sig i. Hos en del planktongrupper finns förmåga att förflytta sig i djupled i vattnet, vilket ibland kan mätas som dygnsvandringar upp och ner. Plankton finns i princip i alla vattensamlingar, både i sött och salt vatten.
Som du ser så handlar det om hur du ställer din fråga :-). Om det är någon särskild växt eller djurgrupp som du tänker på så maila tillbaka så får vi se om jag kan hjälpa dig vidare.
Hälsningar
Jan K"

Jag vet inte ifall ni fattar doktors svenska, men det står typ att det finns en massa olika sortars plankton och så och att jag måste precissera min fråga ifall han ska kunna svara .
Men det härligaste är endå den enda smylisen han har skrivit på fjärde raden underfrån i mitten , hahahahahah ! ":-)" omg, jag tycker nästan synd om människan ! xD

Hos älskling :)

hejhej :) 
hur mår du ? Jag mår bra, är hos min Rickard :P (aa) tänkte sova här också. 
Vi har inte gjort så mkt hittlis, men vi ska väl antagligen kolla på Arn 1 och sen vet jag väl inte riktigt, eller jo, men jag tänker inte säga det iaf :P (aa) 
Innan jag kom hit så var jag hemma, förstås :P (helt wacko , va ?) Jag vaknade vid 8 sen så kollade jag på teve tills ungefär 13. :) 

Oski, nu låter jag som en vanlig tråk-bloggare xD 

men jag har inte tänkt så mkt, skolan och allt annat suger musten ur mig :P -.-' 

Rickard skriver:
jag älskar dig<3


later <33 

leksaks dino :)

hej kalas :P

nu är det så att jag har lite delade tankar med fellepelle så det kan vara så att man kan tro att jag har snott dessa tankar från henne. Men icke. 

iaf , våran klass. ES1BD :) världens goaste klass. Iaf om man jämför med den gamla , där vi knappt kunde räknas som klass typ x) för vi kunde typ inte göra nåt som alla var eniga om . Nu i veckan fixade vi en msn lista till alla i klassen liksom , helt själva typ :P coolt måste jag säga. 
Anyway, du vet hur det kan finnas olika typer av månniskor i en klass; folk som sover, faktiskt lyssnar, ritar sönder allt, antecknar och så vidare om man plockar ur alla dom som kladdar hela tiden och gör dom till en klass. Det blir vår klass, alla ritar hela tiden, då läraren föreläsern , rasterna när det är meningen att vi ska göra det liksom också. :P


En annan grej våran mattelärare; Ola/Hippien/Shaggy, det kan inte vara kul för honom asså, han har antagligen pluggat skitlänge för att bli det och vad får han göra? så och säga saker som ingen ihuvudtaget bryr sig om och efter det stå och kolla på samma idioter skita i att göra det som dom borde göra. 

min jacka :)
MIn jacka som jag har beställt btw :P



RSS 2.0